Steagul romaniei si o inima

Romanii in lume: AK 47- Versiunea Romaneasca face legiuni de fani in Statele Unite – o vanzare de succes

Steagul romaniei si o inimaPunctul meu de vedere fata de potentialul romanilor de a face ceva in lumea asta este unul pozitiv. Nu cred nici pe departe ca suntem buricul pamantului, cum nu cred ca suntem nici ultimii oameni.

Ca reusim sa facem treaba bine la noi acasa se vede din lista de multi-nationale pe care le gasim aici. Multinationalele au adus cu ele tehnologii, sisteme de management si altele instrumente dar au ales sa lucreze cu romani. In multe cazuri romanii s-au ridicat si au insemnat ceva nu numai local ci si la nivel regional.

Nu o sa va lovesc cu exemple pentru ca n-as vrea sa lungesc prea mult acest post. Cred ca suntem buni ingineri, buni contabili, buni project manageri si multe alte meserii care ne fac utili atunci cand este vorba de a executa ok ceva totusi pe o reteta data.
Vezi aici Bancile, Dacia, Sidex, P&G, Unilever, BASF, Microsoft, Oracle, IBM, Amazon, altii si altii. Cu cateva exceptii, nu numaii angajatii dar si managerii de top sunt toti romani.

Dar…

Unde cred eu ca stam mai slab este in zona de antreprenoriat, dezvoltare de produse originale, product management, marketing si vanzare in afara Romaniei si foarte slab la cucerirea pietelor externe, direct sau prin parteneri. Desi avem exemple bune in Software (vezi Gecad si BitDefender) sau export de cereale, exemplele sunt totusi putine si cred ca aici este in viitor cheia prosperitatii romanilor. Nemtilor si americanilor le merge bine pentru ca in tarile lor se creaza si se construiesc produse iar apoi se vand oriunde in lumea asta (vezi si China, Coreea si Japonia).

O sa revin pe tema asta si un alte posturi, acum vreau sa ma opresc la un exemplu la care chiar nu ma asteptam. Clasicul pistol mitraliera AK 47…

Da! Ati auzit bine. Arma asta se vinde in Statele Unite unde are deja o lista lunga de fani. Dati  va rog o cautare pe Youtube dupa “AK 47 Romanian version” sau “AK 47 WASR” si o sa fiti uimiti de zecile de review-uri si demonstratii.
Americanii pot sa-si cumere aceasta arma redutabila cu doar 432 USD cu taxe incluse (mai ieftin chiar decat un smartphone) si oamenii se distreaza, nu gluma!

Puteti vedea asta dupa durata filmelor si pasiunea prezentatorilor.
In spatele acestei realizari sta sigur un vanzator, pe care nu-l cunosc dar as vrea sa-l felicit:

Bravo frate! Good Job!

Astept momentul cand o sa vedem asa ceva pe youtube despre telefoane, masini, avioane, biciclete, computere, tablete… si lista ramane deschisa, toate romanesti si toate cu fani care sa posteze filmuletze cu experientele lor pozitive.

Iata mai jos cateva exemple de impatimiti. Have fun!

1. Un review plin de observatii apreciative

2. Review facut de un mare specialist, usor plictisitor dar foarte precis in analiza si aparent recunoscut specialist in arme

3. Un fan care a facut si un fine-tunning, arma arata bestial (preferatul meu)

4. Unul care zice ca versiunea Bulgareasca este un pic mai precisa totusi admite ca  si asta este foarte precisa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *