Top 5 Propuneri Neserioase Vanzari si Marketing(varianta 1)

Poaza Trust-MeAm mai scris despre subiectul “Propuneri sau promisiuni neserioase” in luna februarie. Pentru ca am senzatia ca nu am “varsat” tot, m-am gandit sa postez si un top personal al genului asta de propuneri pe care vanzatorii sau marketerii le practica, mai mult sau mai putin voit. Este o prima varianta, mai colectez exemple si promit ca revin.

De la inceput as vrea sa va spun ca initiativa mea nu-si propune sa “loveasca” in nici unul din brand-urile prezentate, nu sunt afiliat concurentei, etc. Cred ca este loc de facut treaba mai buna, daca este cineva care vede ideile mele si le considera valoroase sper sa faca 3 lucruri:

– sa nu impuste mesagerul 🙂
– sa nu dea oamenii afara (aia responsabili cu situatia)
– sa dea un email sa zica “Merci”

Iata si topul:

Locul 0 – Inainte de orice top, am o preferinta speciala pentru cea mai tare aiureala pe care spun vanzatorii la telefon cand fac cold calling: “V-am sunat sa va propun o colaborare” Ce??? se intreaba potentialul client. “Cine a zis ca vreau sa colaboram ?”. Propunerea este neserioasa pentru ca grabeste lucrurile inutil si le duce in derizoriu. Inainte sa testez interesul sar sa  vorbesc de colaborare… Imaginati-va prima intalnire intre un tip si o tipa (blind date). El zice: “Draga am zis sa ma intalnesc cu tine ca sa vedem ce nume o sa le punem copiilor nostri…” Hopa 😉

Locul 1- Urca la volan!.. intr-o masina inchisa.
Anul trecut timp de cateva luni pe vara-toamna (poza este din 30 octombrie 2011) masina asta si inca una de la aceeasi firma au stat inchise, fara nici un reprezentant de vanzari alaturi, in holul de la AFI Palace Cotroceni. Propunerea este sa urcam la volan, intr-o masina inchisa, desigur spre amuzamentul meu si al prietenilor. Ideea de marketing buna, executia sfarseste lamentabil: O propunere neserioasa!

 

 

 

 

 

Locul 2 – Prea bun, prea ca la tara – reclama la produsele Covalact.
Produsele sunt bune, ce sa zic, consum un tip de iaurt de la ei. Sloganul insa, lasa de dorit, mai ales ca “NU PREA E CA LA TARA”, e industrial toata ziua! Nu sunt singurul care a observat, iata parodia facuta de Bendeac.

Locul 3 -Lapte din inima Ardealului
Or fi ardelenii buni endorseri dar asta s-a lasat cu o investigatie de la protectia consumatorului.
Iata declaratia directorului Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj Mircea Radu despre reclama mincinoasa al celor de la Napolact “Lapte din inima Ardealului”.

Locul 4 – Pate-ul Ardealul – “Cei mai ardeleni dintre ardeleni va recomanda pateul cel mai usor de intins!” uau 🙂

Reclama este haioasa, propunerea ramane tot neserioasa.

Locul 5 – Benzina FX curata injectoarele, poti sa canti la ele!
Promisiune neserioasa. Curata benzina injectoarele astfel incat sa nu mai fie nevoie de altceva ?
Reclama recupereaza totusi la executie si la aspectul viral. Caterinca 100%.


Ca o concluzie… Aveti grija ce promiteti, unii din clienti s-ar putea sa fie atenti.

Dati-mi voie sa va urez: “La propuneri cat mai Serioase”.

PS

Asta este ordinea preferintelor mele, astept comentariile voastre.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *